Фатално решение погреба професор Вучков

Навръх Деня на Независимостта почина на 83-годишна възраст популярният професор Юлиан Вучков.

Според близки до професора, фатално решение преди тричасовото му предаване, го е погребало.

Няма кой да погребе проф. Юлиан Вучков!…

На 22 септември от 20 ч., като за празнично издание, той поканил естрадната легенда Маргарита Хранова във „Времена и нрави“, което той водеше всяка неделя по Евроком. Но в късния неделен следобед се оплакал от болки в кръста и гърдите, чувствал се схванат. Обадил се на момчето, което се грижило за него през последните четири месеца, откакто здравето му се разклатило.

Виктор пристигнал и се обадили на познат доктор от Военна болница, пише „Телеграф“.

Лекарят дошъл с екип и линейка, но Вучков отказал да го вземат в здравното заведение с мотива, че му предстои предаване, пък болката ще минела някак си. Не след дълго време положението му се влошило и последвало повторно обаждане до медика. Тогава професорът е взет с линейка, но по пътя за болницата е починал. От ВМА за смъртта на критика, но отказали да съобщят повече подробности за случая.

Любимата жена на проф. Юлиян Вучков почина на 66 год.

Според запознати той е получил инфаркт. „Ако беше отишъл първия път, щеше да оцелее, ама зор да води предаването и чака да му се размине“, коментира Дани, дъщерята на един от най-близките му приятели. Пред нея Юлиан е споделил, че с Виктор го е запознала една лекарка – той бил сирак и е бил общ работник.

 


image0 (9K)