Фалшификатор на паспорт, днес посланик на Германия в Русия, представя у нас книгата си „Печат към свободата. Бягство от Германия към Германия“

В книгата си Рюдигер фон Фриописва действителен случай от 1974 г., когато авторът и брат му организират бягството на братовчед им Томас и двама негови приятели от ГДР във ФРГ. Бягството на младежите се осъществява през България. Обстоятелството, че точно помощникът при бягството фон Фрич, който на времето фалшифицира западногермански паспорти и входни гранични печати от ГКПП-Калотина, по-късно става заместник-председател на Германската разузнавателна служба и посланик във Варшава и Москва, прави историята още по-интересна. Темата е актуална и днес с оглед на трансграничните миграционни процеси в последните години.

От 19.09. до 21.09.2016 г. настоящият германски посланик в Москва, Рюдигер фон Фрич, ще посети България за представянето на българското издание на автобиографичната си книга „Печат към свободата. Бягство от Германия към Германия“ („Die Sache mit Tom: Eine Flucht in Deutschland“). Проектът се реализира с подкрепата на германската Фондация за свободата„Фридрих Науман“.
След успеха на книгата в Германия и последвалите преводи на няколко езика, Рюдигер фон Фрич, ще представи лично българското й издание:
– На 19.09.2016 г. от 19.00 часа в клуб „Петното на Роршах“ в гр. Пловдив
– На 20.09.2016 г. от 19.00 часа в клуб „Перото“ в гр. София
Двете събития са открити и ще се проведат на немски език с превод на български език.


image0 (9K)