Факти за мозъка, които не знаете

Как да учим и да вършим работата си лесно и ефективно. Факти за мозъка, които не знаете.

Като ученици сме прекарвали часове наред над учебниците и тетрадките, за да научим урока за следващия ден. Оказва се, че това е най-грешният метод, когато искаме да научим нещо ново и важно, пише vesti.bg.

[ad id=“263680″]

Най-ефективният начин затова е да отделите от 20 до 40 минути на учене и след това да си вземете почивка от 15-20 минути.
Освен да разделяте времето за учене и почивка, трябва да променяте и обстановката, в която учите.

Например сутринта четете в трапезарията, след това излезте за час-два в парка, вечерта почетете в спалнята. По този начин различните обстановки помагат на мозъка да се тренира много по-добре да запомня и да осъзнава информацията.

Ако обичате да слушате музиката, докато четете обаче ще трябва да забравите за този навик, защото той е пречка за лесното и бързо възприемане на информацията.

[ad id=“225664″]

Методът с правилното разпределяне на времето е ефективен и в работата.

Не оставяйте в последния момент задачите, които трябва да изпълните. Вместо това разделете работата на малки части, свършете част от нея, след това си вземете почивка.

Предимството на всичко това е, че когато свършите нещо качествено и видите резултата от това нещо, мозъкът ви отделя допамин. Това е много по-лесен начин да бъдете щастливи и доволни от себе си.


image0 (9K)