Факири направиха най-големия обир за последните години в България. Обраният баровец плаща за информация, а барети „съветват“ ъндърграунда

Крупен бизнесмен е „ощипан“ само с… 5 милиона лева от неизвестни до момента крадци, реализирали най-големия обир в частен дом в София за последните години , пише „Уикенд“, цитиран от Блиц.

Дръзкият удар се е състоял преди десетина дни в тузарско имение в Бистрица, собственост на един от най-маститите родни бизнесмени, стопанисващ редица оборотни заведения в София и притежаващ някои от най-апетитните имоти в столицата и по морето.

[ad id=“226585″]

Апашите са успели да блокират сложна алармена инсталация и да прикрият умело следите си. Обирът е на стойност от около 5 млн. лева, като от къщата на баровеца освен крупна сума пари са изнесени бижута, скъпи часовници над 20 скъпи картини и икони от по-миналия век, както и други ценности. Милионерът е наел бригада от бивши барети, които от няколко дни отвличат и пребиват по списък топ обирджии от родния ъндърграунд. За последната седмица трима апаши от столичния жк „Люлин“ са били профилактирани от баретите, но силовото частно разследване не е установило тяхната съпричастност към обира.

[ad id=“225664″]

„В ъндърграунда се говори усилено, че ограбеният баровец плаща 100 000 лв. за информация, която да го насочи към обирджиите. Сред заподозрените като организатор на обира е оцелял член от бандата на ликвидирания банков обирджия Йордан Цонков – Джиджи. Става въпрос за бандит с прякор Боби Мечката, който на времето е бил арестуван в акция на МВР „Факирите“, но в последствие освободен поради липса на доказателства.


image0 (9K)