Фазите, през които минава предаденият, но обичащ човек в името на любовта

Любовта е сложна. Още по-сложни са взаимоотношенията, които я поддържат. Избрахме да поговорим за изневярата. За онази черната, изгаряща, слагаща край на голямата любов. Единият е предаден, другият виновен. Единият съжалява, другият дълго размишлява и си тръгва.

[ad id=“225664″]

Има и такива, които остават. Които доказват, че предателството тежи и не се забравя, но любовта е по-силна от всичко. Как да продължиш да гледаш очи, които са те излъгали и да целуваш устни, които са целунати от друг? Нещата наистина се променят, но любовта остава понякога.

Ето фазите, през които преминава един предаден, но силно обичащ човек, решил да отстоява любовта си.

[ad id=“263680″]

Всичко се помни

Никога няма да забравиш къде си бил, какво си правил, коя песен е звучала, когато си разбрал. Местата се променят, нещата се променят, чувствата също. Разбираш какво е чувството да разбереш, че си бил предаден. Точно как са звучали думите на любимия. Точния момент, в който е трябвало да решиш да си тръгнеш или да останеш.

Обещанията отпадат, няма право на повече

Всеки обяснява как трябва да се случват нещата във връзката. Всеки обеща и в моменти като този, думите губят силата си. Връзката е един договор между двама души. Ето така договора се предава и е трудно да бъдат чути, каквито и да било други думи.

[ad id=“236993″]

Става все по трудно да останеш и да се бориш

Ако връзката ви е била в криза до този момент, сега вече нещата са на точката на пречупване. И ако до вчера любовта към този човек ти е давала сили да се бориш, то днес надеждата се е изпарила. Щом ми е изневерил, защо аз да продължавам да се боря? Имал е сили да го направи, а аз вече нямам сили да остана.

Трябва да се научите отново как да се разбирате

Изборът ти да останеш не ти дава права да използваш грешката срещу половинката си. Отново трябва да се научите да се разбирате и да балансирате отношенията си. Сякаш започвате едно ново запознанство, но на основите на предателство.

[ad id=“236999″]

Изведнъж отново го осъзнаваш и правиш стъпка назад

Започвате всичко отначало с нови усилия, но изведнъж споменът пак те удря в лицето. Заслужава ли си? Дали тези нови планове са за двамата или само за мен?

Започваш да мислиш, че си го предчувствал

Спомените се избистрят в главата ти. Започваш да навързваш някакви моменти и да осъзнаваш, че е било точно пред лицето ти. Защо не си успял да го забележиш?

[ad id=“237001″]

Неизбежно започваш да обвиняваш себе си

Започваш да мислиш, че не даваш достатъчно от себе си. Не покриваш нуждите на половинката си, скучен си, не го вълнуваш и тръпката се е изгубила и точно ти си виновен за това. Чуждата грешка носи твоя аромат.

Ще се тормозиш от въпроса „Защо“

Дори и да откриеш отговора ще се чудиш постоянно. Нищо не би могло да бъде достатъчно, за да обясни това, което се е случило. Някоя нощ, дълго време след като сте продължили, въпросът пак ще изниква в главата ти.

Източник: Actualno.com


image0 (9K)