Фаворитът за нов премиер на Великобритания губи доверие поради шумен скандал с приятелката си (снимка)

Външният министър на Великобритания Джереми Хънт призова съперника си – за поста на премиер на Великобритания и за лидер на Консервативната партия, Борис Джонсън да не бъде страхливец и да не се крие от погледите на обществото.

Хънт твърди, че не го интересува личния живот на Джонсън, но той трябвало да се държи като мъж и да е готов да обсъди всякакви въпроси в дебат по телевизия „Скай нюз“ през тази седмица.

Аз ще бъда там. Не бъди страхливец, Борис! Дръж се като мъж и покажи на нацията, че можеш да издържиш критичната проверка, което е част от най-трудната работа на света!„, обяви Хънт, които отправи призива си чрез вестник „Таймс“.

Всичко това става, след като към Джонсън бяха отправени въпроси поради шумния скандал с приятелката му, поради който съседи повикали полиция през нощта.

Преди дни в жилището, в което Джонсън живее с приятелката си Кари Симъндс, избухнал среднощен скандал. Жената, която беше пресаташе на Консервативната партия, викала силно, твърдят съседи. Тя крещяла на Джонсън да я остави и да се маха от апартамента й. След това се чуло силно блъскане и тропане.

Съседите се притеснили и почукали на вратата, за да разберат дали Джонсън и приятелката му са добре, но не последвал отговор. Тогава те подали сигнал и след минути на мястото пристигнали две полицейски коли и ван. Служителите на реда си тръгнали, когато Джонсън и Симъндс заявили, че са добре.

Нова анкета показва, че макар и Борис Джонсън да продължава да е по-популярен от Хънт, след последния скандал преднината му чувствително се е стопила.


image0 (9K)