Учителка от старозагорско училище отново свещенодейства върху черните дъски на първокласниците! СНИМКИ

Утре е 15 септември и в цяла България е празнично най-вече заради малчуганите, които за първи път ще прекрачат прага на училището, за да се потопят в светлината на знанието. Едно старозагорско училище за поредна година ще изненада първокласниците с особен вид приветствие. В СУ „Христо Смирненски“ посрещат малките ученици със специално изрисувани дъски, които сякаш са черни точно за случая и върху тях все още може да се пише с цветен тебешир.

За коледните празници през 2015 година учениците на училището бяха зарадвани с изрисуваните стени с теми от приказки, с вълшебните думички „моля“ и „благодаря“, с омагьосващите пъстри цветове на букварчето. Рисунките украсяват етажа на първокласниците и децата от подготвителните групи. Тъкмо тях най-напред ще видят първолаците, влизайки по коридора на училището.

А след като всеки от тях влезе в класната си стая и обърне очи към дъската, ще види цветното тебеширено приветствие, което ще му се усмихне оттам.

Кой все пак е автор на тази огряна красота? – С много усет г-жа Дора Владева, преподавател по английски, руски и френски език в СУ „Христо Смирненски“,  влага любовта си към децата, превръщайки скучните стени и дъски във весели картини. Оживелите герои и колоритът на цветовете оставят траен отпечатък и ведрост у децата, провокират тяхната фантазия и възпитават в естетика и доброта.

Атмосферата в училището е видимо позитивна и се работи спокойно и с увереност. Това е резултат и от постоянните усилия на директора на СОУ „Христо Смирненски“ г-жа Пенка Трандева-Рибарска.


image0 (9K)