Училищата от Стара Загора и областта могат да подобрят екипите си

Училищата от Стара Загора и областта могат да подобрят екипите си с учители от “Заедно в час” до 30 април

За първи път и директори от всички училища могат да включат в екипите си мотивирани учители от програма “Нов път в преподаването” на “Заедно в час”.

Започна подаването на заявки от училищата за назначаването на учители от програма “Нов път в преподаването” от цялата страна. Програмата на фондация „Заедно в час“ работи с училища в Старозагорско от 2015 г. За първи път обаче всички училища от областта могат да заявят учители от програмата. По този начин директорите могат да подсилят екипите си с взискателно избрани професионалисти, които са силно мотивирани да работят за успеха на всяко дете.

Всички училища, които искат да включат в екипите си нови учители, трябва да подадат своите заявки и свободни позиции до 30 април през сайта на “Заедно в час”.

“Вече имаме повече от 60 одобрени участници от над 2000 кандидати от цялата страна. Те преминаха успешно през сериозен процес на подбор, за да докажат, че са подходящи за работата като учители. Тези способни професионалисти са готови да станат част от български училища в различни региони на страната. Те ще избират от заявените отворени позиции още в края на месец март, затова насърчаваме директорите да кандидатстват възможно най-рано, за да привлекат най-мотивираните и подходящи за тяхното училище участници.”, споделя Блага Тодорова, специалист “Стратегически партньорства” в “Заедно в час”.

„Заедно в час“ вече 10 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. “Нов път в преподаването” е първата и най-успешна програма на организацията. Участниците в нея получават специално разработени обучения, менторска подкрепа, учителска правоспособност, намиране на позиция в училище, възможности за кариерно развитие, полезни ресурси, професионални контакти и силни приятелства. През последната година в програмата са въведени и специални модули за ефективно преподаване в онлайн среда.


image0 (9K)