Учени: До 17 години ще бъдем безсмъртни

Науката е открила ген, който отговаря за стараеенето.

[ad id=“225664″]

Хората винаги са се опитвали да се докоснат до боговете. Още от библейско време, когато са строили Вавилонската кула, дали защото според древните текстове са по негов образ и подобие, са се стремили да се достигнат вечността.

С напредъка на техниката и науката, се оказва, че сме все по-близо до вечния живот. Ето някои от големите пробиви, които могат да доведат хората до безкрая.

Изключване на гена на стареенето

Учените от Северозападния университет в Щатите са открили как буквално да изключат гена в ДНК, който отговаря за стареенето. Засега експериментът се е прави сред животни, но може би ще продължи и с хора.

Клониране

Учените смятат, че отделни части/органи на тялото могат да бъдат клонирани, така че да бъдат трансплантирани, когато тялото на човека остарее.

Замразяване

Много от учените се застъпват за идеята терминално болни хора да бъдат замразявани, докато медицината открие лек за тях.

Някои от инвеститорите в различни проекти за предотвратяване на смъртта са и най-влиятелните умове на съвремието ни, като например Сергей Брин, съосновател на Гугъл, както и Лари Елисън, петият най-богат човек на планетата ни.

[ad id=“263680″]

Един от учените, който е посветил живота си на побеждаването на остаряването, респективно и смъртта е Обри де Грей. Той е изброил някои от причините, поради които тялото ни умира: генните мутации на клетките, които причиняват рак, загубата на вода от клетките, загубата на еластичност на тъканите и невъзможността на организма ни да регенерира мъртвите си клетки.

Според тези учени, достигането на безсмъртието може да се случи в рамките на следващите 17 години.

Разбира се, вечният живот не означава по-щастлив живот. Но може би понякога мечтите са по-важни от крайната цел.


image0 (9K)