Ученици на Кабаиванска идват за 25- годишнината от създаването на НБУ със спектакъла „Турандот“

Ученици на Райна Кабаиванска се събират в София за спектакъла “Турандот”

В чест на 25-та годишнина от създаването на Нов български университет ученици на Райна Кабаиванска се събират в Софийската опера за спектакъл на “Турандот” в три представления през декември. Концертите ще бъдат на 9, 11 и 13 декември, съобщи offnews.bg.

Младите артисти, участници в продукцията от България, Италия, Южна Корея, Испания, Китай и Сърбия, се усъвършенстват в майсторските класове на голямата оперна актриса в НБУ, Академия Киджана в Сиена и Музикалния институт „Веки-Тонели“ в Модена, Италия.

Постановката на “Турандот”, която вече е представяна в Япония, Гърция, Германия, Швейцария е с участието на хора и оркестъра на Софийската опера и под режисурата на академик Пламен Карталов. През 2018 г. тя ще се играе за трети път в Япония.

Вече 16 години Райна Кабаиванска работи с млади оперни артисти от цял свят, които пристигат в България за участие в нейните майсторски класове, организирани от НБУ. Тази година бяха отбелязани рекорден брой кандидати от 4 континента и 18 държави. Галаконцертът, с който завършва всеки майсторски клас, е едно от най-очакваните и вълнуващи  публиката оперни събития в началото на музикалния сезон.


image0 (9K)