Ученици от Второ ОУ „П.Р.Славейков“ отбелязаха с художествена програма 145 години от гибелта на Апостола

[ad id=“225664″]

145 години от гибелта на Васил Левски отбелязаха с художествена програма – рецитал и мултимедия, ученици от 6 „б“, „в“ и „г“ класове при Второ ОУ „П.Р.Славейков“, с преподаватели г-жа Дида Мирчева, г-жа Стефка Кочева и г-жа Стоянка Робакова.

Честването в памет на Апостола на свободата, под надслов „Велик в живота, величав след смъртта“, се състоя в Актовата зала на училището. Шестокласниците припомниха заветите на великия българин като рецитираха на фона на картини с образа на Левски, едни от най-емблематичните му думи: „Ако спечеля, печеля за цял народ, ако загубя, губя само себе си“, „Ние сме във времето и времето е у нас, то ни обръща и ние него обръщаме“ и други. Есе за Апостола изнесе и преподавателката по български език и литература Дида Мирчева.

[ad id=“238430″]

Ученици от 4 „б“ клас поздравиха гости и преподаватели с песен, посветена на Апостола. Сред гостите беше директорът на Второ ОУ г-жа Милена Желязкова, която пожела на учениците винаги да носят в сърцата и умовете си Левски и да следват неговия пример за доброта и самоотверженост в името на България.

Художествена програма с патриотични песни и рецитал за Васил Левски представиха малко по-късно следобед в Актовата зала и учениците от 3 „в“, „г“ и „д“ класове с класни ръководители г-жа Соня Рачева, г-жа Яна Тенева и г-жа Илиана Стойчева.

[ad id=“263680″]
Третокласниците пяха за Апостола на фона на образа му и българския трикульор, изпълниха „Къде си вярна ти любов, народна“, припомниха някои исторически факти за Дякона и неговите думи и завети. Малките ученици запознаха публиката и с имената на други старозагорски революционери, допринесли за свободата, също и с писатели, писали за Левски.
Директорът на училището г-жа Милена Желязкова поздрави третокласниците за красивото изпълнение на програмата: В днешната дата всички свеждаме глава и почитаме делото на Апостола. Похвално е, че класните ви ръководители възпитават това родолюбиво чувство. Призовавам ви да помним и да почитаме Васил Левски в името на България и всички вие да сте горди негови потомци, пожела им тя.


image0 (9K)