Ученик се самоуби, защото си забравил раницата с учебниците

12-годишният ученик Тирез Глазго от Манчестър се самоубил заради забравени учебници. Момчето отишло на училище и установило, че е забравило в къщи чантата си с учебниците.

Ученикът така се изплашил от евентуална забележка или наказание, че решил да се върне в къщата си и след това се самоубил. Кети Крос, майката на Тирез открила бездиханното му тяло след като й се обадили от училището, съобщават британските издания, пише За жената. Учителите започнали да ес безпокоят след като не го видели на заниманията.

Обикновено детето не пропускало часове – той бил добър ученик и не получавал забележки от педагозите. Кети Крос твърди, че нейният син много се боял да не закъснее за училище и така да получи лоша оценка за поведение. Но жената никога не си е представяла, че заради този си страх, синът й може да реши да отнеме живота си.

Съобщава се, че Тирез бил активно и весело момче, но много силно му повлиял разводът на родителите му.

Кети Крос разказва, че детето й не издържало никакви неприятности и даже посещавало психолог заради този проблем. Специалистите свързват самоубийството на Тирез с психологическите проблеми сле развода на родителите му, емоционалния натиск от страна на училището и липсата на внимание от социалните служби.

[ad id=“218548″]


image0 (9K)