Участниците в последния етап от 66-та Международна колоездачна обиколка на България потеглиха от Стара Загора

Точно в 10,30 ч. от Стара Загора към Пловдив потеглиха колоездачите, участници в последния етап от 66-та Международна колоездачна обиколка на България.

[ad id=“218001″]
Зам.-кметът по спортните дейности в Община Стара Загора Красимира Чахова с пистолетен изстрел даде старта на колоната, предвождана от олимпийската надежда на Стара Загора и България Стефан Христов, участник в Олимпиадата в Рио 2017.
Финалът на предпоследния етап от обиколката беше аплодиран вчера от гражданите на Стара Загора, обявен за „Европейски град на спорта 2017“.

[ad id=“218001″]

Носител на жълтата фланелка стана Виталий Бутс от Украйна, който измина 147.5 км трасе от Ивайловград до Стара Загора за 3ч.,24 мин. 36 сек. Станислав Башков от Беларус бе втори, а трети аржентинецът Николас Перес , който се състезава за отбора на „Хемус“, Троян. Зелената фланелка за най-активен състезател от вчерашния предпоследен етап бе за Ферит Джан Шамас от Турция.
От площада пред общината в Стара Цагора, по бул. „Цар Симеон Велики” и бул. „Свети Патриарх Евтимий”, колоната се отправи към околовръстния път в посока Богомилово, откъдето ще тръгне към финала в Пловдив.


image0 (9K)