Утрепа ли Цветанов Борисов? Какво е предложил лидерът на ГЕРБ на Втория и тръгва ли си наистина той?

Цветан Цветанов, който днес напусна всички ръководни постове в ГЕРБ, разкри подробности за срещата с премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, на която е взето решението. След като напусна централата на ГЕРБ малко преди 19.00 часа, той каза пред Нова телевизия, че е предложил два варианта на премиера, но Борисов е предложил трети, който не е удовлетворил Цветанов и той е решил да подаде оставка.

„Единият вариант е да работя всеотдайно, мобилизиращо, за да спечелим общинските избори. Другият вариант беше да си подам оставката и да изляза от партията от всички ръководни позиции. Той предложи трети вариант“, каза Цветанов.

„Аз обаче останах на тези два варианта и предпочетох, че по-правилно е да си тръгна“, заяви Цветанов, като не разкри какъв е бил третият вариант. „Никога не вземам емоционални решения. Отношенията ми с премиера са прекрасни. Човек трябва винаги да уважава човека, с когото е работил. А ние все пак 18 години сме заедно на политическата сцена – в проекта, в МВР, в Столична община. За мен той си остава Бойко Борисов“, каза още Цветан Цветанов.

По-рано днес Цветанов написа в профила си във Фейсбук следното:

„Скъпи приятели, днес подадох оставка от заеманите от мен ръководни позиции в ПП ГЕРБ. Искам сърдечно да ви благодаря за тези 13 години съвместна работа в ГЕРБ.

Изградихме един функциониращ и работещ политически модел, който винаги се е водил само от обществените интереси на всяко едно населено място, на всяка община, на всеки регион, на България и нашите съграждани.

Доказахме го с нашата силна евролиста, с чиято победа допринесохме за силна и обединена Европа. След разговор с лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов прецених, че по-правилното е да подам оставка.

Обмислях това решение достатъчно дълго, но го правя днес, защото за мен ГЕРБ е на всички членове и симпатизанти.

За мен беше важно да запазя хладнокръвие и мълчание по време на кампанията, защото изборната победа беше общата ни морална удовлетвореност от съвместната ни работа през годините“.

В различни групи с социалната мрежа днес се коментира дали това е отстраняване на Цветанов от Борисов или пак някаква игра. Доминиращо е мнението, че нищо особено не се е случило – „Цветонов си отива, цветановщината и герберизмът остават.“ „Влезе в политиката с апартаментче и Шкода, отива си със знаем какво.“ И тем подобни.


image0 (9K)