Условна присъда за мъж, блъснал пешеходец в Стара Загора и избягал

22-годишен се призна за виновен, че е блъснал мъж на пешеходна пътека в Стара Загора, след което е избягал от местопроизшествието. Това съобщават от Районен съд-Стара Загора.

Наказание от десет месеца „лишаване от свобода“ с изпитателен срок от три години получи Й. Т., след като Районният стд предложи на обвиняемия, защитника му и представителя на Районна прокуратура във внесеното в съда споразумение да бъдат извършени промени в определените на обвиняемия наказания „лишаване от свобода“ и „лишаване от право да управлява МПС“, като същите бъдат съобразени с обществената опасност на извършеното деяние.

Съдът одобри новото споразумение, по силата на което Й. Т. се признава за виновен в това, че на 06.06.2018 год. в Стара Загора, при управление на лек автомобил, нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил многостепенна средна телесна повреда на 29-годишен мъж, като деянието е извършено на пешеходна пътека и деецът е избягал от местопроизшествието.

Наред със завишеното условното наказание обвиняемият прие да му бъде наложено и наказание „лишаване от правото да управлява моторно превозно средство“ за срок от една година, за което страните също изразиха съгласие да бъде в по-голям размер от първоначално определения. В тежест на мъжа се присъдиха и направените по досъдебното производство разноски.

Одобреното от Районен съд – Стара Загора споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.


image0 (9K)