Уругвай излъга Египет в последната минута

Уругвай прекъсна негативната серия и за първи път от 1970 година стартира с победа на Световно първенство. „Урусите“ се наложиха трудно с 1:0 над Египет в среща от група „А“ на Мондиал 2018.

[ad id=“225664″]

В герой за състава на Оскар Табарес се превърна Хосе Хименес, който се разписа чак в 89-ата минута. Така Уругвай и Русия имат по 3 точки, докато Египет и Саудитска Арабия са с нулев актив. В 12-ата минута пред Трезеге се откри възможност да стреля, но ударът му бе слаб и вратарят на Уругвай лесно улови.

Малко по-късно Луис Суарес получи пас в наказателното поле, но звездата на „урусите“ не намери очертанията на вратата.

В 23-ата минута Кавани показа добра техника и отправи удор от воле, но защитник за Египет застана на пътя на топката и тя излезе в корнер. При последвалия корнер пък Суарес направи страхотен пропуск само от няколко метра.

[ad id=“263680″]

До края на полувремето Уругвай продължи да владее повече топката и да натиска своя съперник, но това не даде резултат. Така двата тима се оттеглиха на почивката при резултат 0:0.

Още в началото на второто полувреме се откри отличен шанс пред южноамерикаците. Отново замесен бе Луис Суарес, който, излязъл очи в очи с Ел Шанави, не успя да го преодолее.

[ad id=“236993″]

В 70-ата минута се получи разбъркване в наказателното поле на „фараоните“, които отново оцеляха.

Малко по-късно Муслера трябваше да се намесва след шут на капитана на Египет Фатхи. В ответната атака Суарес пропусна нова възможност, като той отново бе спрян от Ел Шанави.

Седем минути преди края Кавани стреля силно от воле, но пак вратарят на Египет бе на мястото си, който със сетни сили отби в ъглов удар.

В 88-ата минута гредата спаси Египет след изстрел от фаул на Кавани.

[ad id=“236999″]

Минута по-късно южноамериканците все пак стигнаха до попадение, а с това и до победата. Хименес се възползва от центриране от дясно на резервата Карлос Санчес и от 6-7 метра с глава прати топката в мрежата.

Звездата на Египет Мохамед Салах остана на резервната скамейка през всичките 90 минути на стадиона в Екатеринбург.


image0 (9K)