Украйна спечели Световната титла за младежи до 20 години

Украйна спечели Световната титла при 20-годишните. На финала  възпитаниците на Олег Петраков обърнаха Южна Корея и вдигнаха за първи път в историята най-ценното отличие в тази възрастова група и изобщо в украинския футбол.

Само 5 минути бяха нужни, за да бъде открит резултатът.  Бескоровайни препъна Хуанг на границата на наказателното си поле и след разаглеждане на ситуацията на ВАР, съдията прецени, че има дузпа.

Кангин Лий беше безкомпромисен при изпълнението и Южна Корея поведе в резултата.

В следващите минути Украйна владееше играта но пред, вратата на азиатския вратар не се стигна до опасна ситуация.

В 34-ата минута объркване в корейската защита даде възможнст на Супряга и  нападателят на Динамо Киев се възползва и от близко разстояние вкара топката във вратата на Лий.

Последва изравняване на играта и топката се движеше предимно в центъра на терена.

До края на първото полувреме нямаше реални голови възможности и пред двете врати.

7 минути след начакото на втората част Украйна водеше в резултата. След постепенно нападение топката стигна отново до Суприяга, който беше точен за втори път в срещата от удобна позиция.

След гола корейските играчи се опитаха да отговорят, но до не успяваха да изградят резултатни офанзиви.

След 70 минути игра при първия корнер за азиатците Джейк Лий отправи голов удар с глава, но вратарят Лунин показа рефлекс и отклони в корнер.

В самия край на срещата Цитайшвили пробяга около 70 метра за около осем секунди и отбеляза решителния гол в срещата. Украинското крило събра сили и подсигури световната титла на страната си с неспасяем удар малко след линията на наказателното поле на Корея.


image0 (9K)