Украински пътнически самолет със 180 души се разби в Иран

Видеозапис от катастрофата, разпространяван от информационната агенция ISNA, показва, че самолетът гори, докато пада от небето.

Пътнически самолет със 180 души на борда падна край Техеран, съобщава агенция Fars.

Пътническият самолет „Боинг 737” на „Международни авиолинии Украина“ е изчезнал от радарите малко след излитането си от летище „Имам Хомейни“ в Техеран към Киев.

На любителски кадри се вижда как машината гори и рязко се снижава. След което пада на земята и избухва в пламъци.

Все още не е ясна причината за инцидента, както и дали има оцелели на борда.

Според агенция Fars причината за катастрофата е техническа неизправност.

На мястото на инцидента на 22 линейки и 2 автобуса за спешна помощ. От „Международни авиолиии на Украина“ все още не могат да потвърдят за катастрофата.

Пътнически самолет, превозващ 180 души, пътуващи за украинската столица Киев, се е разби няколко минути след излитането си от летището в Техеран, се казва в съобщение на иранските медии, цитирани от Гардиън. Няма оцелели, според световните агенции.

Боингът 737-800, опериран от украинските международни авиолинии, е излетял от международното летище Имам Хомейни в 6.12 часа и е паднал около 8 минути по-късно, според уебсайтовете за проследяване на полети.

Пъвоначалните данни сочат, че катастрофата няма връзка с ракетните удари по бази в Ирак.

Боинг пусна кратко изявление, в което се казва, че са запознати с катастрофата и събират повече информация. Според информацията самолетът е бил произведен преди 4 години.

 


image0 (9K)