УЖАС! Вижте от какво се правят любимите бонбони на децата ви…

Желираните бонбони са любими на всички деца по света. Не е чудно, защото са толкова разнообразни по форма и цвят, а вкусът им никога няма да ви омръзне! Огромни цветни червеи или миниатюрни мечета – кой каквото предпочита. Между другото, родителите често ограничават достъпа на децата до тях, защото съдържат много захар. Но в действителност, те не носят никакъв риск.

[ad id=“225664″]

Въпреки това, има нещо, което може да ви накара да се поколебаете. Ако се вгледате внимателно в състава на опаковката, освен сироп, захар и концентрати ще откриете желатин. А знаете ли от какво се прави продуктът? Не казвайте, че не сме ви предупредили.

Желатинът, както се оказва, не расте по дърветата. Това е безвкусно жълтеникаво вещество, произвеждано от продължителното варене на животински кожи, хрущяли и кости на животни. Това означава, че в действителност се прави от отпадъците от производството на месо: кости, копита, кожи, рога, които остават след преработката на свинско и говеждо месо.

[ad id=“263680″]

Желатинът се произвежда или директно в заводи за преработка на месо или производителите събират отпадъците от кланици. Животинските части дълго се стерилизират и се нагряват при 140 градуса, след което масата се смила и се изсушава до бял прах, на който може да бъде даден цвят и мирис.

желатин

Желатинът има всички гаранции за сигурност, тъй като е естествен продукт. Също така трябва да бъдете наясно, че желатинът се съдържа не само в бонбони, но и във витамини, лекарства, колбаси и консерви, плодови закуски. Истински капан за вегетарианци!

желатин

В действителност, производството на желатин може да изглежда кървав и нелицеприятен, но трябва да се признае, че този продукт не съдържа абсолютно никакви мазнини, въглехидрати и холестерол. Напротив, той включва 18-те незаменими аминокиселини, които помагат във възстановяването на костите, ставните връзки и сухожилията.

Така че преценете сами – вредно или полезно?

Източник: За Жената


image0 (9K)