Ужасяващи подробности за умъртвеното от куче 3-годишно дете

По всяка вероятност питбулът, който уби 3-годишното момченце вчера в пазарджишкото село Мокрище, е бил озверял от глад. За кучето очевадно не са полагани необходимите грижи. То има вид на недохранено и изтормозено.

Когато малкият се е доближил до него, за да си поиграе, животното изведнъж е станало агресивно и го е нападнало. Детето е обезобразено, с прегризано гърло, лицето ме у цялото в белези от зъбите на кучето.

Това коментираха пред БЛИЦ разследващи на ужасния инцидент.

[ad id=“263680″]

Животното е собственост на сестрата на майката на детето.

21-годишната Атанаска А., съпругът й Димитър и бащата не жертвата Стоян С. са арестувани за 24 часа.

[ad id=“225664″]

Трагичният инцидент станал вчера следобед около 15.00 ч. в двора на къща, в която живеели родителите на детето, заедно със свои роднини.

След подаване на сигнал за случилото се, на мястото са изпратени дежурни екипи на РУ-Пазарджик и „Спешна помощ“. За съжаление медиците само са констатирали смъртта на 3-годишното момченце.

Разследващите установили, че то излязло на двора и там е било нападнато от вързаното със синджир куче.  На мястото е извършен оглед от дежурна група при РУ-Пазарджик под ръководството на разследващ полицай, в присъствие на ветеринарни специалисти. За случилото се е уведомен прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик.

Трупът на детето е транспортиран в отделение „Съдебна медицина“ при МБАЛ-Пазарджик за аутопсия. Продължават процесуалните действия до пълното изясняване на трагичния случай.


image0 (9K)