Три учителки от Шесто основно училище в Стара Загора са с COVID-19

Трима от преподавателите в Шесто основно училище в Стара Загора са позитивни на COVID -19, потвърди директорът Дарина Гайдарова. Заразените са учители в начален образователен етап, като едната е класен ръководител, а другите две са възпитатели в занималнята.

„И трите не са имали контакт с ученици, тъй като симптомите са се проявили преди началото на учебната година. При едната учителка инфекцията е установена по време на отпуската й, което означава, че тя не е имал контакти с колеги и ученици“, коментира директорът.

„Две от учителките са провели родителска среща на 8 септември, но на открито в двора, били са и предпазни маски и шлемове. При едната инфекцията е установена на 15 септември, а при другата на 16 септември, което означава, че и те не са контактували с деца и колеги. И трите са в добро състояние, млади са, лекуват се в домашни условия“, обясни Гайдарова.

Директорът увери, че няма притеснение и напрежение заради случаите сред персонала на училището, децата и техните родители и изрази надежда за отговорно отношение от страна на всички в образователния процес.

 


image0 (9K)