Ужасът в Гурково: Баба Иванка познавала нападателя си

83-годишната баба Иванка от Гурково, която беше нападната в дома си и ограбена, вече е в по-добро състояние. Това разказа самата тя в ефира на „Тази сутрин” по бТВ.

Възрастната жена гледала телевизия в неделя вечерта, когато чула шум от вратата. Станала да провери, но не видяла никого. Нападателят посегнал на баба Иванка, когато жената легнала да спи.

„Дойде до главата ми и ми затисна устата и започна да ме бие – без да приказва. Колко ме е удрял по лицето… След време ме хвана за дрехите и ме изхвърли на земята. Паднах и си ударих ръката на ламарината на печката и стана голяма рана. Колко ме е ритал не знам, не знам как съм станала”, спомня си с ужас жената.

След като я съборил на земята, престъпникът ѝ заповядал да му даде парите си. След като се възпротивила, той взел нож от масата и в този момент баба Иванка решила да му даде парите от страх да не я убие.

След като си тръгнал, възрастната жена отишла при съседа си и оттам извикали полиция.

Жената разказа, че е разпознала нападателя си – ром от града, когото е виждала заедно с други хора. Жената подчерта, че не е имала пререкания с тях. Мъжът е на 40 години и е криминално проявен.

Дъщерята на баба Иванка – Мария Койчева, разбрала за случилото се още същата нощ. Жената беше възмутена, че се е наложило да търсят превоз, за да докарат жената в болницата, а когато дошли на място видели линейка, от която слезли две жени.


image0 (9K)