Ужасно нападение над приюта на отец Иван. Запалени са две къщи!

Хлапаци на по 17-18 години подпалили две къщи от приюта на отец Иван тази нощ в монтанското село Якимово, оплака се благодетелят на бедните и безработните. Апашите драснали клечката и пламъците лумнали.

От едната къща изгорели сайвант за дърва, а от другата лятната кухня и хамбара. „Няма оправия с местните роми!“, жалва се отец Иван, съобщава 24 часа.

Младоците, запалили пожара ходели най-спокойно из селото и се хвалели. Полицаят ги знаел от коя фамилия са, но не смеел да се опълчи на безчинствата им.

„Най-страшно е в малките часове през нощта – тогава ромите се активизират за кражби и палежи“, каза още отецът.

Отец Иван вярва, че единственото спасение за Якимово е да дойдат барети и всеят респект сред мургавото население. „Не мога да се хвана аз и да ги утепам, защото ще лежа по затворите. Трябва да дойдат здравите маскирани момчета, само те ще ни спасят от тази напаст“, кръсти се свещеникът.

Наглите роми не подбирали по време на обирите си. Наскоро отмъкнали лаптоп и 300 лв. от къща, но на друго място не се посвенили да вземат две тенекии с биволско сирене, което отец Иван собственоръчно си приготвил. По- рано посегнали на къщата, където месят насъщния за бедните и отмъкнали машина за месене на хляб и чували с брашно.

http://BNews.bg


image0 (9K)