Уди Алън за секс скандала с Уайнстийн: Случаят не трябва да се превръща в лов на вещици

Скандалът около обвинения в сексуални посегателства американски продуцент Харви Уайнстийн не трябва да предизвика атмосфера на „лов на вещици“ в Холивуд, предупреди кинорежисьорът Уди Алън в интервю пред BBC.

„Цялата история с Уайнстийн е дълбоко печална за всички, замесени в нея. Тя е трагична за жените, които скандалът е засегнал, а също така и за Харви, чиито живот сега взима лош обрат“, заяви кинодеецът.

Уди Алън допълни, че бил чувал за наклонностите на продуцента, но не взимал насериозно слуховете за него. „Никога никой не ми е разказвал сериозно за подобни ужаси. Всички виждат, че аз се интересувам най-вече от реализирането на моите филми“, каза той.

[ad id=“255238″]

Режисьорът се надява нещата да се изменят към по-добро в Холивуд, но предупреждава за възможни ексцесии от страна на блюстителите на нравите, съобщи Нова телевизия.
„На нас не ни е нужна атмосфера на „лов на вещици“, при която на всеки мъж, който намигне на колежка в службата, ще му се наложи да си наема адвокат. Това също е неправилно“, заявиАлън.


image0 (9K)