Удар по мафията! Много арести, сред които е и знакова фигура

На извънреден брифинг шефът на Специализираната прокуратурата Иван Гешев разясни, че по операцията за фалшиви документи и банкноти са претърсени над 40 адреса, иззети са фалшиви банкноти с номинал 100 долара. Иззети са множество фалшиви документи, включително и български.

[ad id=“225664″]

Неутрализирани са и организирани престъпни групи за трафик на чужденци, които са генерирали печалба за над 15 млн евро, вкарвайки бежанци и мигранти от различни държави. Цялата тази процедура е ставала чрез произвеждането на фалшиви документи, ползвани от други групи с цел трафик на мигранти“, посочи още той.

[ad id=“263680″]

„Арестувани са 7 човека. Четири от тях и към този момент са в ареста, други трима са освободени с парична гаранция“, добави Иван Гешев.

„При другата операция са арестувани 5 души за трафик на бежанци“, допълни шефът на Специализираната прокуратура.

[ad id=“236993″]

„При първата операция установихме, че на територията на България се изготвят фалшиви документи за албанци, които влизат на териториите на САЩ, Канада и Великобритания“, коментира той.

„В хода на реализацията събрахме достатъчно доказателства, които да се ползват в съдебния процес. Установихме помещение, пригодено за изготвянето на фалшиви документи за самоличност на територията на Пловдив“, обясни от своя страна  Стоян Темелакиев от ГДБОП.

„Паралелно с нашата операция беше проведена и такава в Албания. Бяха арестувана 40 лица, а други 12 са обявени за издирване. Групата е действала от няколко години“, каза още той. Сред арестуваните има лице, което е знакова фигура по тази линия. Сред другите арестувани има криминално проявени и осъждани“, добави той.

„Мигрантите са заплащали около 7000 паунда, за да влязат на територията на Великобритания и между 25 и 30 хиляди долара, за да влязат на територията на САЩ и Канада“, разкриха спецченгетата.


image0 (9K)