Удариха дилърска банда в Бургаско, 12 души са зад решетките

Установено е, че участниците в организираната престъпна група са прибягвали до използването на насилствени методи – заплахи и побои

[ad id=“225664″]

12 души са задържани за участие в организирана престъпна група за разпространение, производство и отглеждане на наркотици в Бургаско. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Операцията е реализирана на територията на Бургаска област след утвърден план от главния секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов и под прякото ръководство на Специализираната прокуратура. В нея са участвали служители на териториалния сектор „Борба с организираната престъпност“ към ГДБОП – МВР в Бургас и колегите им от Отдел „Наркотици“ при ГДБОП.

В хода на полицейските действия са задържани 12 участници в групата. На четирима от тях – на възраст 37 г., 39 г., 28 г. и 22 г., е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.321 вр. чл.354а от НК.

[ad id=“263680″]

С решение на Специализирания наказателен съд им е повдигнато обвинение по чл. 321 от НК и им е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

В рамките на операцията са извършени множество процесуално-следствени действия в жилища и ползвани от задържаните леки автомобили. Иззети са около 1 кг различни видове наркотични вещества – суха зелена тревна маса – канабис, метамфетамин, кокаин, хашиш. Открити са 48 растения от рода на конопа, 18 от които били отглеждани в специално оборудвано за целта помещение на къща. При претърсванията са иззети още – газово оръжие, ножове и палки, а в дома на лидера на групата е открита и парична сума в размер на 15 490 лв.

По първоначални данни групата е действала от началото на тази година на територията на страната и Бургаска област. Установено е, че участниците са прибягвали до използването на насилствени методи – заплахи и побои, при осъществяване на престъпната си дейност.

[ad id=“236993″]
По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под надзора на Специализираната прокуратура.


image0 (9K)