Увеличават се жертвите на новия коронавирус в Европа, нови смъртни случаи и в САЩ

Броят на починалите от новия коронавирус в Италия достигна 79 души.

Директорът на италианската служба за гражданска защита Анджело Борели обяви снощи, че през последните 24 часа в страната са били регистрирани 27 смъртни случая на заболели от пневмония, причинена от новия коронавирус.

Общият брой на заразените в Италия – най-тежко засегнатата от вируса държава в Европа – също се е увеличил чувствително – до 2502. 160 от заразените са напълно излекувани, отбеляза Борели.

Разпространението на вируса в Италия до голяма степен е ограничено до няколко огнища в северната част на страната. Само в една от 20-те италиански области обаче няма нито един потвърден случай, отбелязва „Ройтерс“.

Първи смъртен случай беше обявен в Испания. Починал е мъж във Валенсия, който е бил с пневмония, причинена от новия коронавирус. Броят на заразените в страната достигна 165 души.

Четвърти смъртен случай от новия коронавирус е регистриран във Франция.

Френските здравни власти съобщиха за 212 заразени в страната, от които 12 са оздравели, информира сайтът  worldometers.info

Министърът на здравеопазването Оливие Веран каза, че във Франция има три основни огнища на разпространение на заразата. Това са департаментите Оаз – на север, Горна Савоя – на изток, и Морбиан – на запад.

В Германия броят на заразените с новия коронавируса достигна 188, съобщиха от института „Роберт Кох“. През последното денонощие в страната са били регистрирани 38 нови случая.

Заразата се е разпространила в 13 от 16-те германски провинции. Основното огнище е Северен Рейн – Вестфалия – на запад, където има 101 случая.

Девет са вече жертвите на коронавируса в САЩ, съобщиха от американското министерство на здравеопазването. Всички починали са в щата Вашингтон, в северозападната част на страната.


image0 (9K)