Увеличават се дарителите, подпомагащи борбата с коронавируса в Стара Загора

Увеличават се дарителите, подпомагащи борбата с коронавируса в Стара Загора. Медиците, работещи в Центъра за спешна медицинска помощ при УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора, получиха днес 50 защитни костюма за многократна употреба.

Дарението на зам.-кмета на община Стара Загора Красимира Чахова съвпадна с професионалния празник на хората в бели престилки. „Отдавна се занимавам с дарителска дейност. Щастлива съм, че успяха да ми доставят облеклата и точно днес – на 7-и април- Международния ден на здравния работник, да имам възможност по този начин да подкрепя лекарите в тяхната дейност на първа линия“, обясни Чахова. Тя подари и букет със стръкчета здравец, с пожелание за здраве. Дарението беше прието от д-р Теодора Дражева, завеждащ филиал за Спешна медицинска помощ.

Председателят на Надзорния съвет на „Трейс Груп Холд” АД проф. д. ик. н. инж. Николай Михайлов направи дарение на Клиника по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“. Той е осигурил дефицитна на пазара Затворена система за аспирация на Avanos, която се прилага при интубирани пациенти, които са на апаратна вентилация за продължителен период от време.

В подкрепа на доброто Александра Райкова от Стара Загора дари 400 бр. предпазни шлемове за лице, които са предназначени за лекарите в УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович”.
Старозагорската фирма „Загария“ предоставя за най-нуждаещите се 1250 пакета различни видове макаронени изделия. Своята подкрепа продължават да оказват и пекарни „Петраки“, които доставят пакетирани закуски на служителите, обслужващи КПП-тата на територията на Стара Загора.

В знак на съпричастност магазин „Практис“ дари на Община Стара Загора маски, ръкавици, десет градински пръскачки и една бензинова пръскачка, които ще бъдат използвани за дезинфекция на обществени пространства.

Всеки, който желае да дари стоки и храни – маски, защитни облекла, хляб, брашно и други, трябва да се свърже с Общинския оперативен щаб на тел.: 042 614 652 или 0884797965.

Дарителската сметка, по която граждани и фирми могат да преведат суми в лева и евро е следната:
УниКредит Булбанк АД
IBAN: BG62UNCR70008422236384; BIC: UNCRBGSF;
КОД НА ВИД ПЛАЩАНЕ: 44 51 00
Основание за плащане: Дарение – коронавирус

Средствата ще бъдат използвани единствено за подпомагане на болниците, социалните заведения и възрастните хора при пълна отчетност.

Общинският оперативен щаб изказва благодарност на всички дарители за съпричастността в този труден за всички момент.


image0 (9K)