Убийство ли е трагедията със Станислав от Кирилово в Приморско?

Бургаската окръжна прокуратура образува разследване на умишлено убийство след трагедията в аквапарка в Приморско, при която загина 18-годишният Станислав Гонев от старозагорското село Кирилово.

Това съобщи заместник-председателят на Апелативната прокуратура в Бургас Йовита Григорова, цитирана от Дарик. По случая, уточни тя, са назначение две експертизи – комплексна – техническа, която да установи изправността на водния атракцион, и медицинска, с която да бъдат изяснени точните причини за смъртта на момчето.

„Извършени са два огледа на мястото. Все още разследването е в много ранна фаза. След изготвянето на експертизите и ако бъдат събрани достатъчно доказателства, ще бъдат повдигнати обвинения на конкретни лица“, уточни Григорова. По-рано днес родителите на загиналия Станислав обявиха, че вероятно служителят в аквапарка, който е пускал децата по пързалката, не е преценил достатъчно добре дистанцията. Именно това е причината, според тях, синът им да получи фатални увреждания при сблъсъка си с другото момче.

„Предмет на разследването ще бъде както законосъобразното функциониране на водното съоръжение, така и дали са налице данни за осъществени престъпления от общ характер от длъжностни лица, разрешили функционирането му и спрямо такива, работещи в същото“, посочиха от пресслужбата на апелативната прокуратура в Бургас.

Свързани текстове: Смъртта на Станислав от Старозагорско затвори аквапарка в Приморско

Разпоредителят в аквапарка: Момчето, загинало на пързалката, е направило фатална грешка

Майката на загиналото в Приморско момче: Може спасителят да го е увредил!

18-годишен от старозагорско село загина в Приморско

 

 


image0 (9K)