Убийствата ще зачестят след спиране на еврофондовете

Николай Радулов и Стефан Ташев са категорични, че престъпленията в последно време са се увеличили рязко

[ad id=“225664″]

Тенденцията от Нова година насам сочи засилване на престъпността. МВР вече се стремят да поставят граница на очевидността на престъплението. Постепенно еврофондовете, които задоволяваха бизнесмените, започват да спират, а заради това убийствата за преразпределяне на зони на влияние ще зачестят. Това каза проф. д-р Николай Радулов в студиото на „България сутрин“.

Бившият главен секретар на МВР коментира и покушението срещу бизнесмена Юлиян Мирчев – Видрата.

Припомняме, че Видрата бе прострелян пред блока, в който живее, във Велико Търново на 16 януари – малко след 23 часа. 48-годишният Мирчев бе настанен в болница без опасност за живота. Той е известен сред криминалния контингент на града.

[ad id=“263680″]

Според Радулов версиите на МВР за покушението са няколко, а при разследването на такова престъпление полицаите трябва да стигнат дори до 20-30 и после да започнат да ги отсяват.

„Ако питате МВР – те знаят кой е убиецът, но просто го следят. Замисляли ли сте се колко от известните бандити са ктитори на църкви – особено около Благоевград. Престъпниците започват да се замислят – „ами ако има Господ“, отбеляза още професорът.

По думите на журналиста Стефан Ташев Видрата се е занимавал с лихварство и е ползван за купуване на гласове по време на избори.

„Ние медиите казваме, че той бил известен сред ъндърграунд средите. Тогава защо не е зад решетките? Винаги, когато някой бива прострелян, веднага излизат някакви минали негови криминални прояви“, обяви гостът пред Bulgaria ON AIR.

Все пак журналистът е на мнение, че убийствата са показателни за целия Преход на България.

„Много мутри от края на миналия век в момента са станали бизнесмени и все още не са забравили как се разчистват сметки. Затова и престъпленията сякаш рязко се увеличиха“, уточни Ташев в „България сутрин“.


image0 (9K)