Убиецът от Стара Загора в момента е в кърджалийска болница

Убиецът от Стара Загора, 46-годишният Красимир И., който прободе смъртоносно тъща си и рани тежко съпругата си, беше открит след извършване на престъплението в Кърджали. Към момента той е все още там, в болница. По закон той ще лежи от 10 до 20 г.

На 20 май 2017 г.,  в 10,42 ч.,  на тел. 112 е  било получено съобщение от Гергана И., че Красимир И., на 46 г., бие майка й.  Незабавно е изпратен екип от Второ РУ на МВР– Стара Загора. Установено е, че Гергана И. и майка й – Мария Ж. са с по няколко прободни рани от остър предмет.  Двете жени са транспортирани до МБАЛ –„Ст. Киркович“ – Стара Загора. По пътя за болницата Мария Ж., на 67 г., е починала.  Гергана И., на 29 г., е настанена в хирургична отделение с две прободни рани – едната в ляво междуребрие и втората в дясно, до мечовиден израстък. Установено е, че нараняванията на двете жени са причинени от Красимир И., на 46 г.

Образувано е досъдебно производство срещу Красимир И. за престъпление по чл. 116, ал.1, т.4, предложение първо и последно във връзка с чл. 115 във връзка с чл. 18, ал.1 от Наказателния кодекс. Извършен е оглед на местопроизшествие. Назначени са и се извършват съдебно-медицински експертизи на пострадалите. След извършване на престъплението Красимир И. се е укрил. На 21.05.2017 г. същият е установен и издирен в гр. Кърджали.

На 21.05.2017 г. е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 116, ал.1, т.4, предложение първо и последно във връзка  с чл. 115 във връзка с чл. 18, ал.1 от Наказателния кодекс. Наказанието, което се предвижда за престъпление по чл. 116 от Наказателния кодекс е „лишаване от свобода” от 10 до 20 години. Красимир И. е настанен в болнично заведение в гр. Кърджали предвид здравословното му състояние.

Спрямо Красимир И. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок от 72 часа. Към настоящия момент същият е в болнично заведение в гр. Кърджали под охрана.  Предстои транспортирането му в ОЗ „Следствени арести“ – Стара Загора.

Окръжна прокуратура-Стара Загора ще внесе искане в съда за вземане на марка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив


image0 (9K)