Убиецът на 7-годишното момиченце с присъда: 23 години затвор

Окръжният съд в Кърджали осъди на 23 години затвор при строг режим 25-годишния Мехмед Хасан, обвинен за изключително жестокото убийство на 7-годишната си първа братовчедка Дамла Муса в Момчилград, съобщи dnes.dir.bg

Делото се гледа по съкратената процедура, след като обвиняемият призна всички факти и обстоятелства по обвинителния акт. По този начин присъдата бе редуцирана с една трета.

Не знам какво да кажа! Няма как с думи да изразя, това което е в мен!”, бяха последните думи на Мехмед Хасан пред магистратите.

Убиецът бе доведен в съда под засилена охрана

След изчитане на наказанието родителите на 7-годишното момиченце бяха шокирани, а съдебната зала се огласи от викове „Смърт!“. Кръвнината, която ще трябва да плати 25-годишният убиец на майката и бащата на детенцето, както и неговата баба, е в общ размер на 400 000 лева.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в Пловдив.

[ad id=“225664″]

Тялото на първокласничката бе намерено на 17 декември м.г. около 7.30 ч. в семейното жилище в Момчилград от майка й Садет, която се връщала от нощна смяна във фабрика край Кърджали. Дамла е била сама в апартамента, тъй като баща й работи в Белгия, брат й в Истанбул, а бабата била заминала в Турция при болни близки. Момиченцето бе удушено, а главичката му – обвита с тиксо.

Днес окръжните съдии конституираха Садет и съпругът й Гюнер като частни обвинители. Двамата поискаха общо 1 милион лева кръвнина. Бабата на убитата Дамла също поиска 300 000 лева обезщетение, като частен обвинител.

[ad id=“236993″]

От държавното обвинение настояха за доживотен затвор за убиеца, като с редукцията наказанието да бъде 29 години „лишаване от свобода” при строг режим, предаде „Родопи 24“.

Служебният защитник на Мехмед Хасан пък поиска 23-годишна присъда, която да бъде намалена с 1/3. В хода на делото бяха разгледани веществените доказателства.

Сълзи у роднините на Дамла предизвикаха вещите на убитото дете. Съкрушените родители видяха отново тиксото, с което е била облепена главата на момиченцето, както и ръкавиците на извършителя. Заедно с два презерватива, ключа за жилището на семейството, всички те са били изхвърлени от Мехмед Хасан в шахта в близост до блока, стана ясно в хода на делото.


image0 (9K)