Убиецът на новозагорския хазартен бос жали, че стрелял по Симона, обичал я много

Михаил Станчев признал всичко, но не се разкайва за убийството. Изпаднал в амок преди стрелбата

[ad id=“225664″]

37-годишният Михаил Станчев, който разстреля хазартния бос Коста Николов е направил пълни самопризнания и разказал пред разследващите всички подробности около екзекуцията. Посочил как стигнал до мисълта за убийство и разкрил мотивите си, а накрая излял и любовните си чувства. Директно заявил, че умопомрачителна ревност и изпепеляваща любов го подтикнали да дръпне спусъка, разказва „Монитор“.

[ad id=“263680″]

„Призна всичко, но не се разкайва, нито изпитва поне малко съжаление за това, че е убил бизнесмена. За момичето обаче плаче и искрено се разкайва. Не е в състояние да обясни защо е стрелял и по нея. Сам се пита – защо го направих“, разкри източник запознат с разследването, който пожела анонимност. Михаил твърдял пред разследващите, че е лудо влюбен в Симона и ги молел да му кажат какво е състоянието й и дали ще се оправи.

[ad id=“236993″]

„Съжалявам, че стрелях по Симона, обичам я много. Тя е истинската и най-голяма любов на живота ми. Не трябваше да го правя, не знам защо го направих. Изпаднах в амок, причерня ми и стрелях. Не мога да си простя, че й причиних това“, ридаел влюбеният Михаил. Най-големият му страх бил Симона да не издъхне. След самопризнанията му, процесът срещу него вероятно ще се гледа по съкратената процедура и може да приключи без събиране на доказателства и разпити на свидетели, коментираха запознати.

[ad id=“218548″]

Шефът на окръжната прокуратура в Бургас Георги Чинев потвърди, че убиецът е направил самопризнания. „Имаме признание от страна на извършителя. Изрично е посочил и мотива – силна ревност, което дава да се разбере, че всякакви спекулации за мотив, различен от ревност, са несъстоятелни. Срещу лицето е повдигнато обвинение за убийство и опит за убийство“, каза окръжният прокурор Чинев. Той допълни, че държавното обвинение разполага вече с достатъчно доказателства. Тепърва предстои обаче провеждането на допълнителни действия и извършването на множество експертизи.

[ad id=“225664″]

„Обвиняемият трудно обяснява действията си спрямо това момиче. Казва, че няма спомен, „защо е посегнал на любовта на живота си“, ако мога да го цитирам. До момента не ни е известно пострадалата да е получава заплахи“, коментира още прокурор Георги Чинев. Събраните до момента доказателствата от разследващите потвърждават категорично версията за необуздана ревност, като единствен мотив за извършване на престъплението, казаха от прокуратурата.

[ad id=“263680″]

Връзката на Михаил и Симона е едва от един месец. Двамата се запознали в края на април, когато момичето започнало работа като крупие в едно от казината на Коста Николов. На 1-ви май започнала любовната й връзка с Михаил. Пред гаджето си момичето се оплаквало, че шефът й се държи много грубо с нея, че я хока и я обижда. Друг път се оплаквала, че я гледа пренебрежително и се отнася неуважително.

После обаче хазартният бос проявил внезапен интерес към Симона и започнал да я кани на обеди и вечери, понякога в компанията на негови приятели, разказал Михаил пред разследващите. Според него Коста показвал към любимата му специално отношение, но в същото време понякога се държал с нея арогантно и лошо.

[ad id=“236993″]

Според Михаил шефът на Симона я тормозил умишлено като редувал унизителни подмятания с галантни покани за срещи в тузарски заведения. Водел я в скъпи ресторанти и й подарявал цветя. 55-годишният Коста Николов започнал и упорито да я ухажва, въпреки че знаел че тя си има приятел, разказал Михаил пред разследващите. Това тотално го извадило от релси, признал убиецът.

[ad id=“236999″]

По всяка вероятност Михаил Станчев и 22-годишната Симона са имали любовни отношения до деня на екзекуцията, тъй като момичето е споделяло с него за проблеми в работата си и конкретно с шефа си Коста Николов. От самопризнанията и разказите на обвиняемия става ясно, че той е бил в течение на нейните проблеми, на отношенията с колегите и шева й, като и на нейното ежедневие в казиното, където работела като крупие. Знаел също и че във фаталната нощ Симона е получила поредна покана и ще излиза на вечеря с хазартния бос.

Разследването вече има яснота как са протекли събитията около зловещия разстрел в Слънчев бряг. Михаил пристигнал в апартамента на Симона около 30 минути преди уречения час за вечеря и двамата се скарали жестоко. Тя го умолявала да си тръгне, но той отказвал. 37-годишният мъж изчакал на място, явно с намерение да спре Симона и да провали срещата й.

[ad id=“237001″]

Младата жена обаче тръгнала, когато шефът й се обадил, че я чака пред хотела, а след нея тръгнал и Михаил. Щом видял Коста Николов зад волана на тузарския Мерцедес, той обезумял и хукнал към него. Извадил пистолет, насочил го към главата му през отворения прозорец на лимузината и изпразнил пълнителя в него. Симона започнала да пищи и го умолявала да не стреля, но той изобщо не й обърнал внимание.

[ad id=“238430″]

След като приключил с Николов, убиецът насочил дулото към Симона и стрелял. От прокуратурата съобщиха, че до момента не е ясно дали убиецът е имал предварителен план за екзекуцията или е действал импулсивно и на момента.


image0 (9K)