Убиецът на колоездача във Варна дори е нямал книжка

Неправоспособен шофьор е убил 39-годишния колоездач Мартин Чикалов във Варна, съобщава „Дарик“.

Мъжът, който е известен балетист от Варна, беше блъснат от БМВ във вечерните часове на 10 септември и по-късно почина в болница от травмите си. Шофьорът на колата избяга от местопроизшествието.

[ad id=“225664″]

Виновният водач е 25-годишен жител на Варна. Той никога не е имал шофьорска книжка, но колата е негова собственост. Два пъти досега е глобяван заради шофиране без правоспособност. Първият му акт е издаден, още когато е бил непълнолетен – през 2010-а година, а вторият – през миналата година.

Той се е предал в полицията във вторник следобед, близо 20 часа след катастрофата. Взета му е проба за наркотици, резултатите от която още не са излезли, заяви шефът на варненската полиция комисар Даниел Пашов. Неправоспособният шофьор е задържан за 72 часа

Предстои прокуратурата да поиска и постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Ще му бъде повдигнато обвинение  за причиняване на смърт по непредпазливост и бягство от местопроизшествието. При доказване на вината му се предвижда наказание от 3 до 15 години затвор.

[ad id=“263680″]

Катастрофата е станала близо до пешеходна пътека, но не и върху нея, поясни говорителят на Окръжна прокуратура-Варна Радослав Лазаров.

Десетки близки и приятели изпратиха починалия балетист Мартин Чикалов, чието погребение беше днес. В негова памет тази вечер във Варна се организира шествие.


image0 (9K)