Убиецът на Георги влезе в съда. Брат му издал къде е ножът

Убиецът на Георги от Борисовата градина пристигна в съда. Предстои Софийски градски съд да се произнесе по искането на прокуратурата 19-годишният младеж да остане в ареста, съобщи Канал3.

Йоан Матев запази мълчание на влизане в залата. В съда той дойде в спортно облекло, прикрил лицето си с качулка.

Вчера прокуратурата изнесе данни за убийството на Георги. Все още обаче не се знае точният мотив за криминалното деяние. След убийството преди две години Матев си е сменил външността и често е избягвал да се появява на публични места. Убиецът на Георги от Борисовата градина пристигна в съда. Предстои Софийски градски съд да се произнесе по искането на прокуратурата 19-годишният младеж да остане в ареста.

 

Пред съдебния състав от СГС представиха искането Йоан Матев да бъде задържан под стража.

Мотивите са, че именно клетката на неговия мобилен телефон е засечена точно на мястото, където е извършено престъплението. От СГС също така заявиха, че лицето може да се укрие или да извърши друго престъпление. Самият Йоан си е променил външния вид и начин на живот.

Самото убийство е извършено за около 20 секунди.

Разпитани са множество лица ,които са разпознали Матев.

Братът на задържания за убийството в Борисовата градина е дал ключовите показания срещу задържания Йоан Матев. Марсел Матев е посочил и мястото, където бил скрит ножът, с който се предполага, че е извършено тежкото престъпление. Това заявиха още от прокуратурата в петък.

Марсел е казал на полицията, че през юни 2015 г. Йоан му споделил, че е направил „грешка“ – намушкал момче и хвърлил оръжието в шахта. Адвокатът на арестувания обаче съобщи, че има разминавания в описанието на ножа. Освен това, все още нищо не свързвало пряко Йоан с убийството на 15-годишния Георги.

Междувременно двамата адвокати на Йоан настояваха, че техният клиент не е извършил убийството. Те поискаха съдът да не уважи искането на прокуратурата.

 

„От нищо не се крия, от нищо не бягам“,заяви пред магистратите Йоан Матев.

Според прокуратурата обаче деянието е извършено по хладнокръвен начин и има опасност той да извърши ново престъпление или да се укрие, затова поиска най-тежката мярка „задържане под стража“. Прокуратурата отчете, че заподозреният е променил външния си вид и поведение след случилото се в Борисовата градина.

Софийският градски съд остави в ареста Йоан Матев.


image0 (9K)