Убиецът бил потресен, че е изнасилвал Виктория вече мъртва. Не бил разбрал

Убиецът бил потресен, че е изнасилвал Виктория вече мъртва. Разплакал се, пише в обзора си по случая www.24chasa.bg. Взета от Северин ДНК съвпадна със следите по тялото на убитата Виктория. Отпечатъците също го свързват със смъртта на журналистката, а вчера по негови показания намериха и телефона й

ДНК, взета от Северин Надеждов след кацането му в София в сряда, съвпада с тази по тялото на убитата в Русе Виктория Маринова, научи “24 часа”. Съвпаднали и отпечатъците му, които бяха свалени от вещи около трупа на изнасилената мъртва журналистка. След показания на Северин в четвъртък бе открит и телефонът на Маринова.
Още на летището Северин е бил проверен от граничари. Те му взели отпечатъци, които пуснали чрез автоматизираната информационна система. След като системата потвърдила, че това е Надеждов, мъжът бил откаран за вземане на ДНК в Института по криминалистика.
Пробата потвърдила, че следите по трупа на Виктория са негови. И досега имаше ДНК експертиза, но тя сравняваше пробите от тялото на журналистката със следи от панталоните, с които е бил Северин. По тях имало нейна кръв.

[ad id=“225664″]
В неофициални разговори с полицаи Северин е признал както за убийството, така и за двете изнасилвания на младата жена.
Той обаче не е разпитван по делото и думите му нямат стойност за досъдебното производство. Пред германските власти Надеждов призна за убийството, но не и за изнасилванията.
Едва в България той научил, че журналистката е била мъртва още преди да започне гаврите с нея. Това най-много го потресло, казаха за “24 часа” запознати.
Той дори се разплакал. Твърдял, че не е възможно, защото тялото ѝ реагирало.
Северин бе докаран в Русе в четвъртък в 12,35 ч на обяд. Разпитът му там продължи над 4 часа.
Килията му в дунавския град е обновена и ремонтирана преди няколко години след ареста на румънски журналист на Дунав мост и сега предлага всички удобства според изискванията, обясниха запознати.
Наблюдаващи прокурори му повдигнаха две обвинения – за изнасилване и за убийство, извършено по особено жесток начин. Шестима адвокати от Русе отказаха да защитават Северин като служебни защитници, вероятно с това ще се заеме адвокат Иван Дойнов. Очаква се още днес сутринта в съда да бъде внесено искане за постоянен арест.


image0 (9K)