Убиват Мелек от „Вътрешен човек“. Българска следа в произхода на красавицата

По сценарий адвокатката на мафията Мелек, дъщеря на Джелал Касапина, ще бъде убита. Така че младата и красива актриса Бенсу Сорал излиза от сериала „Вътрешен човек“ в края на първи сезон.

Българските зрители за първи път виждат на екран Бенсу Сорел, въпреки че тя е изключително популярна в южната ни съседка като актриса и модел. Печели ролята на Мелек на кастинг, като преди това е участвала в турската версия на „Малки сладки лъжкини“ и между 2012 и 2014 г. има няколко епизодични роли в други поредици.

Бенсу Сорел е родена през 1991-а в Бурса. Родителите ѝ са преселници – майка ѝ е от България, а баща ѝ – от Македония. Бенсу има по-голяма сестра, която също е актриса и се казва Ханде Сорел. Двете имат и по-малък брат – Бедирхан.

Бенсу завършва графичен дизайн в Университета за изящни изкуства в Мармара.

Насърчена от сестра си, която вече е станала известна актриса, Бенсу става модел, като именно на подиума получава и първото предложение да се снима в епизодична роля. Така филмовата кариера на Бенсу Сорел стартира и благодарение на добрата си игра, печели много фенове с ролята на Мирай във филма „Bowed Heads”, а след това идва и „Малки лъжкини”. От този момент актрисата вече става много популярна.

За нея обаче първата ѝ голяма роля е тази на адвокат Мелек във „Вътрешен човек“, който се снима през 2016 година. Още повече – партнира си с едни от най-известните млади турски актьори като Чаатай Улусой и Арас Булут Ийнемли. След приключване на участието ѝ, си дава известна почивка.

Заслужава да се отбележи, че Бенсу за малко се разминава с ролята на Кьосем Султан, която в последния момент е дадена на Берен Саат. Затова Сорел решава да зареже за малко актьорството и използва перфектните си форми и привлекателна визия, за да се снима в реклами, а междувременно и в клип на певеца Мурат Далкълъч.

След телевизионния сериал „Сладки лъжкини”, набралата популярност Бенсу Сорал е обект на ухажване от страна на богатия бизнесмен Хакан Баш, който притежава турски портал за модни дрехи в световната мрежа. Той е и един от спонсорите на сериала „Вътрешен човек“ и за да впечатли красивата актриса, ѝ изпраща подарък, но Бенсу решава да не го приеме. Това още повече амбицира Хакан да се бори за сърцето на екранната Мелек. В крайна сметка хубавицата се поддава на упоритите му ухажвания и през март 2018 г. двамата са снимани от папараци на яхтата на бизнесмена в компанията на приятели. След това Хакан успя да сложи и пръстен на ръката на Бенсу и през септември 2018 година двамата вдигат сватба.


image0 (9K)