Т. Дончева: Главният прокурор е оплетен между ГЕРБ и Пеевски

През 89-та година, когато започва смяната на системата, имаме едно три- четири години преди това, в които ръководните фигури на комунистическата партия подготвяха първия ешелон капиталисти. Това каза Татяна Дончева по НТ.

Ако проследите прехода около моя възраст, ще видите, че такъв назначен капиталист е и Георги Гергов. Има и други-някои са живи, други загинаха геройски. Събраха се с идването на царя през 2001 година.  Гергов беше костовист, седесар. Допускам, че колекционира партийни книжки.

Бойко Борисов също е свързан с една група хора, които могат да бъдат наречени червени олигарси.  Една част от тях са зетьове на Политбюро, има секретарки, шофьори. Тези хора имат позиция извън БСП. Гледайте на партиите на статуквото като на абревиатури. Гергов е първи от олигарсите,  който поиска да влезе в партийно ръководство. Той зае партийна позиция в БСП и тя беше първо председател на БСП в Пловдив, после на областта. Той е основен спонсор, селекционер. Корнелия Нинова се отърва от Гергов. Грешката й беше, че го сложи в ръководството.

Членовете на инициативният комитет на президента са от пловдивската организация.  Гергов неправилно се натискаше да е член на бюрото.  Гергов има един проблем във Варна с една дупка, където има археологически разкопки. Пък няма милиони да ги хвърли там. И иска държавата да му покрие тези разходи. Гергов, обаче  вече не може да свърши работа на Борисов. ГЕРБ и ДПС си подадоха ръка за избора на главния прокурор. Това личи от поведението на главния прокурор във ВСС.

Няма как главният прокурор да бъде на тази среща в ЦУМ. Това нещо е елементарна административна култура. Не е забранено, който и да е бизнесмен, да отиде при него и да изрази недоволство от начина, по който му се прави проверка. В МВР и прокуратурата също има готови срещу заплащане да влязат в договорки и обещания. Такива действия са свързани с известен риск. Гергов е смятал, че това са правилата. Това не е паралелна, а нашата собствена си държава.

Главният прокурор е оплетен между ГЕРБ и Пеевски. Гергов свежда срещата до кафето. Ма няма никакво кафе! Прокуратурата се използва за политически поръчки. Сега делата също са свързани с разчистване на терена от влиятелни хора, които биха повлияли на социалистическата партия в една или друга посока. Дела се водят без да е налице престъпление.


image0 (9K)