Търсят причините за смъртта на конете в Осоговска планина

[ad id=“225664″]

Във вчерашния ден прокуратурата в Кюстендил се самосезира и разпореди спешна проверка, в рамките на няколко часа бяха събрани достатъчно данни и в късните следобедни часове вчера районната прокуратура започна досъдебно производство, разпореди извършване на процесуално-следствени действия за престъпления от общ характер, за проявена жестокост към гръбначни животни и противозаконно причиняване на тяхната смърт. Това коментира за БНТ Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор по случая с бедстващите коне.

[ad id=“263680″]

Към този момент не можем да съобщим, че ще започнем оглед на местопроизшествие, това е планирано действие и необходимо, но метеорологичните условия в момента не позволяват, обясни Арнаудова.

[ad id=“237001″]

Независимо от това още вчера са започнали разпити на свидетели, включително и на ветеринарният лекар, ангажиран с медицинската грижата за тях, обясни тя.

Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор: Една основна линия, поставена от наблюдаващия прокурор, е установявана на това дали е налице и злоупотреба със средства на ЕС.
По отношение на собственика Пищалов, Арнаудова обясни, че няма снети писмени обяснения от него все още и не знаят неговата позиция – той е призован днес в прокуратурата.


image0 (9K)