Търси се млад кулинарен талант в Стара Загора. Това може да си ти! Рядък шанс за обучение в Кулинарната академия – Швейцария

Raina Kniaginia (1)_resizedКулинарната академия на Швейцарската образователна група и проектът ДОМИНО за дуално обучение обявяват конкурс „Аз готвя най-добре“, за да поощрят млади български кулинарни таланти. Писмо с изискванията за съревнованието е изпратено и на Професионалната гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня”, Стара Загора, потвърди за ЗАРАТА директорът на училището Зина Камбурова.

Победителят ще има уникалния шанс да бъде на едноседмичен курс „Въведение в кулинарното изкуство“ в Кулинарната академия – Швейцария, който не просто дава кулинарни знания и умения, но и създава възможности за полезни контакти.

Втората награда е двудневно участие в Дните на отворени врати на Швейцарската образователна група в Швейцария.

Третият ще получи книга с рецепти и готварска престилка от музея на прочутия шеф Антон Мозиман, авторът на Cuisine Naturelle – иновативна концепция, която обединява здравословното хранене и най-изтънчените гастрономически преживявания.

Наградите са предоставени от Швейцарската образователна група, обединение на четири престижни колежа от сферата на хотелския мениджмънт и туризма.

Конкурсът е насочен към учениците, които учат за готвачи в четирите дуални паралелки по ДОМИНО в професионалните гимназии по туризъм в градовете Добрич, Бургас, Стара Загора и Перник.

Есе на тема „Удоволствието да готвиш за другите“ ще отсее на първия кръг най-добрите, които след това ще трябва да представят кулинарните си мечти и в кратък видеоклип. Жури от представители на Швейцарската образователна група и ДОМИНО, както и гласуване в социалните медии ще определят победителите.

Разкажете ни за кулинарната си мечта в есе между 300 и 500 думи.

Срокът за изпращането на есетата е 6 април 2017 на [email protected].

До 10 април ще бъдат обявени авторите на десетте най-добри есета. До 1 май те ще трябва да изпратят видеоклип. След това ще вървят събеседвания на журито и едновременно с това гласуване за клиповете в социалните медии (между 7 и 20 май). Клипът, събрал най-много харесвания и споделяния, ще спечели третата награда. За първото и второ място ще се произнесе журито.

Победителите ще бъдат обявени на 21 май.

За Швейцарската образователна група (SEG)
Швейцарската образователна група се състои от четири престижни колежа: SHMS, Swiss Hotel Management School в Кoу и Лейзин; HIM, Hotel Institute Montreux в Монтрьо; IHTTI School of Hotel Management and Design в Нюшател и Cesar Ritz Colleges в Люцерн, Буваре и Бриг. Те гарантират на своите студенти първокласно образование в областта на хотелския мениджмънт и туризма, съчетано с високите стандарти на швейцарския мениджмънт. Колежите предлагат бакалавърски и магистърски програми, както и следдипломни квалификации в няколко области: хотелиерство, туризъм, събитиен/ СПА мениджмънт и бизнес управление. Програмите съответстват на нуждите на туристическата индустрия и гарантират успешна реализация на международния пазар на труда. Групата има силни партньорства с много реномирани световни хотелски вериги, които предоставят възможност на студентите да придобият практически опит чрез стажове. В четирите колежа се обучават студенти от 60 държави, над 12 000 са възпитаниците й по цял свят.
Повече на: http://www.swisseducation.bg/

За проекта ДОМИНО:
Проектът ДОМИНО („Дуално образование за модерните изисквания и нужди на обществото“) подпомага навлизането на дуалното образование в България. Изпълнява се с финансовата подкрепа на Българо-швейцарската програма за сътрудничество. От учебната 2016/2017 година близо 500 ученика в 16 училища в цялата страна се обучават по общо пет професии (машинен техник, техник-технолог в хранително-вкусовата промишленост, електротехник, техник по газови системи и готвач). 60 водещи български и чуждестранни фирми са партньори в проекта, осигурявайки на учениците практика за добиване на конкретни професионални умения, наставници и реална работа срещу заплащане, както и перспектива за пълноценна работа сред завършването на училището.

Тази прогресивна форма на обучение е въведена в четири професионални гимназии – старозагорските ПГ по механотехника и транспорт, ПГ по електротехника и технологии, ПГ по обществено хранене и казанлъшката ПГ по механотехника.

Как действа иновативния за България проект за дуално обучение в ПГ по електротехника „Георги Раковски“, прочетете ТУК 


image0 (9K)