Търси се кандидат за работа на самотен остров с годишна заплата 19 хиляди долара

Шотландското дружество за защита на дивата природа търси да назначи човек, който да наблюдава птиците на самотен остров. Годишна заплата е 19 хиляди щатски долара, съобщи в. „Дейли телеграф“, цитиран от dir.bg.

На необитаемия остров Ханда живеят над 200 хиляди морски птици и е най-отдалеченият остров във Великобритания. Търсеният кандидат трябва да прекара сам месеците от март до септември.

[ad id=“255238″]

Всяко лято островът посещават над 7 хиляди туристи, четирима дългосрочни доброволци и 45, които идват да помагат само за седмица. Те съдействат при преброяването на птиците.

Туристите, които в най-оживените дни са над 150, идват да наблюдават яребици, тъпоклюни кайри, среден морелетник, полярна рибарка, обикновена гага и чайки.

„Тази отговорна позиция изисква отлични организационни умения, съчетани с голяма приспособимост. Ще трябва да организирате собствената си програма за работа, както и тази на екипа доброволци“, казаха от дружеството.

Кандидатите трябва да бъдат в добра физическа форма и да желаят да работят на отдалечено място. Служителят ще трябва да пътува всяка седмица до най-близкото село, за да пере дрехите си, да използва банка, магазини и да зарежда бутилката с газта.

[ad id=“225664″]

На новия служител ще му бъде необходима шофьорска книжка и превозно средство. Жилището му ще бъде осигурено безплатно.


image0 (9K)