Търсите работа? 10 Грешки, които не трябва да допускате при интервю!

Ако търсите работа вече известно време, вероятно сте стресирани. Въпреки това, обърнете внимание на тези десет неща и никога не ги правете, особено ако сте на интервю за работата на мечтите си.

[ad id=“225664″]

1. Съгласни сте на по-ниска заплата от очакваната, само за да получите работата. Първо – това говори, че сте твърде отчаяни, второ – не сте сигурни в уменията си. Ако не искате да ви ангажират само временно за нископлатени дейности, дръжте се на ниво и ценете себе си. Вие сте ценен сътрудник и вашия труд заслужава по-висока цена.
2. В резюмето се описвате по напълно неопределен и неразбираем начин, например като „мотивирана личност с изключителни умения“. Дайте повече подробности. Нито един работодател няма да ви се обади, с такова CV.
3. Прекарвате време в разглеждане на автоматизирани портали за търсене на работа. Това едва ли ще ви спести наистина време, а и няма вероятност, че ще откриете нещо подходящо за себе си.

[ad id=“263680″]
4. Търсите и се кандидатирате за по-ниско квалифицирани работни места, а не се опитвате да кандидатствате на позиции, които наистина искате да получите. Проявете повече вяра в себе си. Ако не обичате работата си, ще я вършите с нежелание, а от това ще страда не само работодателят ви, но и вие.
5. Включвате се към всяка обява за работа,в която отговаряте поне на едно условие. Увереността е от огромно значение. Ако вярвате, че сте компетентни и сте ценен кадър, който заслужава да получи по-добра длъжност, не се хвърляйте към първото предложение. Особено, ако имате възможност да избирате между добро и по-добро.

[ad id=“236993″]
6. Звъните по обявата, независимо от това, че обявата е изтекла и реално няма на какво да се надявате. Нашият съвет е просто да продължите към актуалните работни места, които са свободни.
7. Молите се по време на разговора за работа. Никога! При никакви обстоятелства не се молете да ви наемат. Това ще постави шефа ви в позиция буквално да ви изнудва. Колкото и да се нуждаете от работата, покажете, че те имат по-голяма нужда от вас. В противен случай не само няма да получите уважението, което ви се полага, но накрая може да бъдете наети, използвани и изхвърлени, без дори да са ви предложили договор или да не ви платят.

[ad id=“236999″]
8. Приемате всичко, дори и безсмислени условия и изисквания, които ви налага потенциалния бъдещ работодател. Напомняме ви, че така няма да получите нито желаната позиция, нито желаната заплата. А се превръщате в заложник на настроенията на работодателя си, който с огромно удоволствие може да ви натовари с работа за поне трима души. И да не ви плаща адекватно за това.
9. Не преговаряте за заплатата и работа. Попитайте за всички специфики относно длъжността, която ще заемате, както и за възнаграждението. Не бързайте да се радвате, ако ви наемат, без да ви кажат, каква заплата ще получавате и какви ще са задълженията ви. В работната ви характеристика на вашата позиция може да се изисква да работите само като графичен дизайнер. И никой няма право да изисква от вас, да миете подовете на цялата сграда, само защото ви е наел на работа. За тази дейност си има други, квалифицирани лица.

[ad id=“237001″]
10. Приемате и лошите неща, само и само да ви вземат на работа. Не правете тази грешка никога. Ако ви изискват да давате денонощни дежурства без почивка, или да работите 7 дни в седмицата, просто кажете „Не“. Може и да не получите позицията, но поне ще сте запазили достойнството си. А ако и всички останали кандидати постъпят като вас, работодателят ви просто ще бъде длъжен да промени условията на труд. Борете се за правата си, а не ги погазвайте, защото нищо няма да спечелите от това.

Източник: Жена на върха http://www.woman-onthe-top.net/


image0 (9K)