„ТЪРСИМ ШАМПИОНИ“! Коледен турнир по лека атлетика за деца Стара Загора 2019

„Търсим шампиони“ е  съвместна инициатива на Марио Фреш  и Спортен клуб по лека атлетика „Берое“

Тя цели да постави акцент върху здравословния начин на живот – хранене и движение. На нуждата децата ни да растат здрави и силни, защото според излезлите само преди 2 дни проучвания българските деца са в петицата на най-затлъстялите в Европа.
Събитието ще се проведе малко преди Коледните празници на 14-15 декември 2019 г. в Стара Загора. Мястото на провеждане на състезанията ще бъде базата на закрита лекоатлетическа писта „Берое“!
Кой може да участва?
В турнира мога да вземат участие всички желаещи на възраст от 7 до 12 г. Записването за участие ще продължи до 12-ти декември 2019 г. Oчакваме много деца – бъдещи спортисти на Стара Загора, придружени от техните учители и родители.
Активността на децата и правилното хранене са в основата на тяхното хармонично израстване и здраве! А състезанията с приятели и участието в социални събития от детска възраст изграждат характер на ШАМПИОНИ! АКТИВНИ ДЕЦА = ЗДРАВИ ДЕЦА!!!

Формат на турнира:
Участниците ще бъдат разделени на 3 възрастови групи:
– 1 група – 7 – 8 годишни;
– 2 група – 9 – 10 годишни;
– 3 група – 11 – 12 годишни.

Дисциплини:

Спринт
Хвърляне на плътна топка + скок дължина
Дълго бягане
Щафетно бягане (четири участника)
Групи:

1 група – 40 метра гладко бягане (стартира се от висок старт); скок дължина от място и хвърляне на медицинска топка (1 кг.); 200 метра гладко бягане; щафетно бягане 4х50 метра;
2 група – 50 метра гладко бягане (стартира се от висок старт); скок дължина от място и хвърляне на медицинска топка (1 кг.); 400 метра гладко бягане; щафетно бягане 4х50 метра;
3 група – 60 метра гладко бягане (стартира се от висок старт); скок дължина от място и хвърляне на медицинска топка (1 кг.); 600 метра гладко бягане; щафетно бягане 4х50 метра.
Класиране:
– индивидуално класиране ще има в дисциплините 40, 50, 60, 200, 400, 600 метра;
– отборно класиране ще има в дисциплините скок от място и хвърляне на медицинска топка; щафетно бягане*

*награди са предвидени и за индивидуално участие в дисциплините скок от място и хвърляне на медицинска топка.

Награден фонд:
Наградният фонд на мероприятието е над 2000 лв. Предвидени са купи за училищата, медали за победителите и награди за всички деца, а трима от победителите ще могат да тренират напълно безплатно 1 година в Спортен клуб по лека атлетика „Берое“. С награди ще се включи и веригата за спортни стоки и аксесоари Decathlon.

MARIO FRESH традиционно ще приготви вкусни и свежи сандвичи за всички участници, учители и родители, така че който все още не е опитал SPECIALитетите им, ще има тази възможност.
Подробни правила за участие: Участието в турнира е напълно безплатно!

Заявки от училища:

От всяка възрастова група могат да участват 6 момичета и 6 момчета от едно училище. Ръководителят трябва да подаде заявката за участие с имената на децата до 12.12.2019 г. на e-mail: [email protected]

Класирането в дисциплината скок дължина от място и хвърляне на медицинска топка ще е отборно, т.е. общият сбор сантиметри от 6-те момичета и момчета правят генералното класиране в училището.

В щафетата участват 4 деца, като момичета и момчета се състезават и класират отделно. Ако по някакви причини отборът няма пълния брой участници, то той има право да участва с по-малко деца, но не с повече. В различните дисциплини могат да участват различни деца, но те трябва да бъдат вписани в заявката.

Индивидуални заявки:

В индивидуалните надпревари могат да участват всички деца на възраст между 7 и 12 години, предварително заявили участието си лично или чрез родител! Индивидуални надпревари са: Спринт, Дълго бягане и Скок дължина + Хвърляне на топка.

При потвърждение на участието си на място всеки участник може да заяви желание за участие в отборното състезание Щафетно бягане. В последствие, на база възраст и пол, ние ще разделим състезателите на случаен принцип на отбори от по 4 деца.

Финал ще има в бяганията на 40, 50 и 60 метровите дистанции.

Състезанието и двата дни започва в 10:00 часа, като на 14-ти се състезават 1-ва и 2-ра група, а на 15-ти – 3-та група.


image0 (9K)