Търсачите на самородно злато и метеорити се събират на Старозагорските бани. Канят всички любопитни

Националният есенен събор на Българска асоциация на търсачите на самородно злато и метеорити/ БАТСЗМ/ ще се проведе на 07.09.2019г. – събота, от 10 часа до 17.30 часа на територията на Старозагорските минерални бани (поляните западно от езерото)

Поканени са всички членове на БАТСЗМ и всички които желаят да преоткрият и да се запознаят с най-древната дейност на човечеството, а именно добива на самородно злато, който датира по нашите земи от IX-тото хилядолетие преди Христа.

На събора може да се запознаете с колекционери на метеорити и тяхната дейност. Ще има много игри и томболи. Награди за над 10 000лв.
Всеки може да участва и без да  е член на БАТСЗМ.

Етапните състезания по време на събора ще бъдат следните:

  • Състезание със златарски легени по категории – мъже, жени и деца. Награди за победителите.
  • Състезание с металдетектори в затворено пространство: Търсене на определен брой скрити различни метални предмети.
  • Нека всички, които присъстват да вземат намерени парчета, за които се съмняват, че са метеорити, защото ще има безплатни тестове от уникална машина на място.

Рентгенова флуоресценция (XRF) – е една от най-добрите аналитични техники за извършване на елементен анализ във всички видове проби, без значение дали са течности, твърди вещества или леки пудри. Това е широко използван, доказан метод за анализ и определяне чистотата на пробата на благородните метали. Повече достъпност и бързото извършване на XRF-анализ е отлична алтернатива на химическия анализ. XRF-анализатор позволява за няколко секунди да се извършва анализ на злато, сребро, платина и други скъпоценни материали, изследване на метали в руди, концентрати и дава възможност за правилната класификация на видовете метеорити. Това води до повишаване на доверието на потребителите и гарантиране на надеждността на продавача.

Програма на събитието:

Петък 06.09.2019 – Пристигане, оформяне на лагера и местата за състезанията, както и други организационни мероприятия.

Събота 07.09.2019г. – 10,00ч. – Откриване на събора за всички присъстващи.

10,30ч. – Записване за участие в състезанието по промиване на злато с легенче по категории – мъже, жени и деца.Участието е свободно.

11,00ч. – Начало на състезанието.

12.30ч. – Край на състезанието и награждаване на победителите с медали и грамоти.

НАГРАДИ:

ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ: ФАНЕЛКА БАТСЗМ

ПОБЕДИТЕЛИ: Мъже, жени и деца, съответно първо, второ и трето място – Медал, грамота .

12.45ч. – Записване и участие в състезание с различни видове и марки металдетектори-тип ВЛФ в затворено пространство. Участието е свободно за ВСИЧКИ ПРИСЪСТВАЩИ независимо от това дали са членове на БАТСЗМ или НЕ.

Подновяване на членски внос на БАТСЗМ за 2019г.и издаване на нови членски карти за БАТСЗМ.

ВЗЕМАНЕ НА БИЛЕТИТЕ ЗА ДВАТА ВИДА ТОМБОЛА – ЗА ЧЛЕНОВЕ НА БАТСЗМ И ЗА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ.

14.00ч. – Начало на състезанието по металдетектинг

15,00ч. – Край на състезанието- награждаване на победителите.

16,30ч. – ТЕСТОВЕ НА ОБРАЗЦИ, ЗА КОИТО СЕ ПРЕДПОЛАГА, ЧЕ СА МЕТЕОРИТИ и Тестове на металотърсачи и търсещи сонди от различни марки и модели.

19,00ч. – Закриване на събора.


image0 (9K)