Търпим опростачването на езика на властта, а после Олеле!

„Какъв стана езикът на по-образованите и по-учените ни показа и вчерашният ден – двама пишман професори стигнаха дъното с простащини и то на ента степен!“
Това написа на фейсбук страницата си проф. Николай Слатински по повод изказването на проф. Иво Христов, че 80% от българите са дебили и това на проф. Божидар Димитров, който нарече говорителката на руското външно министерство Захарова – „пикла без цици“.

[ad id=“255238″]

Слатински припомня, че многократно е предупреждавал за опростачването на езика на български политици, визирайки премиера Бойко Борисов и др.

„Когато (и аз) пишех за страшната опасност от опростачения език на властта – шестаци, кюфтаци, простаци, пипни ми шлифера, спуквам ги от бой на избори, българите са като моите кучета, разфасовано момче, пържолки и др., то исках да посоча заразната и метастазираща деструктивност, замърсяването и омърсяването, които се причиняват върху всички прослойки на обществото“, коментира Слатински и продължава:

[ad id=“225664″]

„Обикновените хора започват да мислят проблемите на страната през тази проста и просташка призма, а интелигентните хора падат стремглаво надолу до същото тъпо и гадно, ниско и ниско ниво. Как проблематизират процесите у нас и как ги мислят т.нар. нормални граждани виждаме и чуваме отдавна. А какъв стана езикът на по-образованите и по-учените ни показа и вчерашният ден – двама пишман професори стигнаха дъното с простащини и то на ента степен! А ние да продължаваме да търпим арогантния и безпардонен език на илитерати-властници. Пък после Олеле!! Олеле я!!!!“


image0 (9K)