В Търговската гимназия връчват наградата „Румен Камбуров“, учредена с името на любимия учител

За седма поредна година в Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ – Стара Загора, връчват наградата „Румен Камбуров“ за постижения в областта на географията и икономиката.

На 6 декември – Денят на банкера и професионален празник на Търговската гимназия, от 12.00 часа, в залата на училището ще бъде връчена наградата „Румен Камбуров“ за ученически постижения на състезания и олимпиади в областта на географията и икономиката.

Наградата е учредена през 2013г. след внезапната кончина на любимия на поколения ученици учител по география и икономика г-н Румен Камбуров. Идеята е на Георги Валентинов, а негови съмишленици стават Димитър Желев, Диян Димитров и Желязко Динев – ученици на Румен Камбуров.

Старозагорецът Димитър Желев и неговият Географ.бг сред тримата финалисти в ПРОМЯНАТА!

Наградата има морална и финансова стойност.

Наградените ученици за 2018 година: Живко Петков и Стефан Колев

Всяка година комисия от учители разпределя приза в зависимост от броя на учениците (никога повече от трима), които са показали високи резултати на олимпиади и състезания по география и икономика. Носителите на наградата се избират между изявените ученици от единадесетите и дванадесетите класове.

Възпитаник на Търговската гимназия в Стара Загора мечтае да запали децата по науката

Очаква се тази година за първи път основният учредител на наградата – Георги Валентинов, лично да награди избраните ученици. На тържеството ще присъства и г-жа Зина Камбурова – съпруга на Румен Камбуров и дългогодишен учител по икономика в Търговската гимназия. Зина Камбурова сега е директор на Професионалната гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня”


image0 (9K)