Турци биха български граничари на Капитан Андреево

Турци са нападнали и удряли български граничари на ГКПП „Капитан Андреево“. Единият полицай е със счупен крак, а нападателите са задържани, съобщиха от МВР.

[ad id=“237001″]

Инцидентът е станал на 23 август към 23 часа. На пункта пристигнал за влизане в страната микробус „Фолксаген“ с мъж, 3 жени и две деца. Част от тях са немски граждани от турски произход. Останалите са турски граждани с карти за пребиваване в Германия.

След паспортния контрол, граничните полицаи поискали да извършат задължителната физическа проверка на автомобила за укрити лица. Пътуващите отказали да слязат от превозното средство, а водачката С.О./26 г./ потеглила.
Автомобилът е спрян, но пътуващите отново не се подчинили на полицейското разпореждане. При опит да бъдат задържани, те оказали съпротива.

[ad id=“225664″]

Водачката ударила единия полицай в лицето, а 47-годишният А.О. нанесъл удар в крака на друг служител. Впоследствие е установено, че кракът му е счупен. Извършена е щателна митническа проверка на автомобила, не са намерени укрити лица в него.

Пълнолетните пътници от микробуса са задържани, непълнолетните са настанени в специализирано помещение. За случая е уведомена прокуратурата, започнато разследване.


image0 (9K)