Турция разполага 1000 членове на специалните части на полицията по границата, за да спре връщането на мигранти от гръцката граница

Седми ден продължава напрежението по гръцко-турската граница. От събота до днес близо 32 500 мигранти са опитали да прекосят границата.

Задържаните от началото на криза са 231. Вчера гръцките гранични сили използваха шокови гранати и водни струи, за да спрат мигрантите на граничния пункт Кастаниес-Пазаркуле съвсем близо до българската граница. Тази сутрин ситуацията е спокойна, предаде пратеникът ни Тоня Димитрова.

Ситуацията от турска страна днес инспектира министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу. Той пристигна на посещение в Одрин, за да провери ситуацията на турско-гръцката граница. Над 137 хиляди души са преминали турската граница, съобщи той вчера в телевизионно интервю пред канал Си Ен Ен Тюрк. Между 20 и 25 процента от хората са сирийци добави той. По данни на Сойлу още 100 хиляди души ще пристигнат на турско-гръцката граница в следващите дни.

Турция разполага 1000 членове на специалните части на полицията по границата с Гърция, за да спре връщане на мигрантите към своя територия. Това обяви днес министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу. Той допълни, че 164 мигранти са били ранени от гръцките власти, предаде Ройтерс.

Blitz.bg


image0 (9K)