Турция е задържала Очите за срок до 30 дни, обясни главният секретар на МВР

Винаги се взимат мерки за теч за информация. Не мисля, че в този случай има проблем, заяви глвният секретар на МВР

[ad id=“225664″]

Димитър Желязков е задържан от турските власти за срок до 30 дни. Това каза на брифинг в Елин Пелин гл. комисар Младен Маринов, главнен секретар на МВР във връзка с работата по организираната престъпна група, чийто лидер е Димитър Желязков, известен с прякора Митьо Очите, предаде „Фокус“.

„В момента Димитър Желязков е задържан от турските власти за до 30 дни – такава е процедурата. И трябва да мине процедура по предоставяне в турски съд, за да се спазят законите“, обясни главният секретар.

На въпрос дали седемте души, заловени заедно с Димитър Желязков в Истанбул, имат забрана за влизане в Турция, главен комисар Младен Маринов отговори, че няма такава информация.

[ad id=“263680″]

„Когато дойдоха на наша територия, на тях им бяха наложени полицейски заповеди за задържане в срок от 24 часа. Проведоха се полицейски следствия в необходимия обем, бяха докладвани в Специализираната прокуратура и в момента работата продължава. Бяха освободени след тези 24 часа и предстои прокуратурата да прецени към кого какви обвинения ще бъдат повдигнати. В момента тече активна работа на територията на ОДМВР – Бургас, обемът от работа е изключително голям. Това, което трябва, го правим. А дали ще защитим тези, които дават сведения, зависи от това доколко тези сведения ще доведат до обвинения на лицето. Всичко се решава от прокуратурата“, подчерта гл. комисар Маринов.

[ad id=“236993″]

На въпрос дали смята, че има теч на информация във връзка с този случай, главният секретар отговори: „Винаги се взимат мерки за теч за информация. Не мисля, че в този случай има проблем“.


image0 (9K)