Турция брутална към Европа: Не ни пука за вашата „червена линия“

Турция не я е грижа за „червената линия“ на Европа за свободата на печата. Това обяви турският премиер Бинали Йълдъръм, след като председателят на Европейския парламент Мартин Шулц осъди задържането на високопоставени журналисти от опозиционния турски вестник „Джумхюриет“, съобщава „Ройтерс“.

Братко, на нас не ни пука за вашата червена линия. Хората са тези, които прокарват червената линия. Какво значение има вашата линия„, изтъкнал Йълдъръм пред членове на своята управляваща Партия на справедливостта и развитието в реч в парламента.

Ние нямаме проблем със свободата на печата. Това е нещо, с което не можем да се съгласим с нашите европейски приятели. Те винаги изтъкват свободата на печата в нашите стъпки за борба срещу тероризма„, посочил турският премиер.

Припомняме, полицията арестува главния редактор и високопоставени служители от водещия опозиционен вестник „Джумхюриет“ в понеделник, като изтъкнатата причина беше, че изданието подкрепило неуспешния преврат през юли. Шефът на Европейския парламент Мартин Шулц подчерта, че арестите са белязали пресичането на „още една червена линия“ срещу свободата на изразяване в Турция.

news.bg


image0 (9K)